COMAT BACAU – Cladeste romaneste!

Indiferent de faptul ca uneori privim inapoi cu retinere sau ca unele cuvinte mai poarta ecoul unor semnificatii ale trecutului, povestea COMAT BACAU incepe in anii ’50. Este vorba despre o poveste a continuitatii dezvoltarii. O poveste despre modul in care romanii, printr-un efort extraordinar si in conditiile unor mari privatiuni, au reusit sa construiasca punand in valoare harnicia, daruirea, perseverenta si creativitatea cu care au fost inzestrati, cat si bogatiile naturale cu care au fost haraziti.

Este contextul in care a aparut COMAT BACAU, alaturi de celelalte baze de aprovizionare, stocare si distributie a produselor industriale din Romania. Desi mare parte a industriilor romanesti au disparut in anii posdecembristi, traditia si expertiza sunt principalele valori ale companiei COMAT BACAU care au facut ca aceasta sa dainuie si sa se ancoreze sanatos in peisajul economic al regiunii.

Parcursul companiei, dezvoltarea sa in timp, reprezinta garantia seriozitatii si expertizei si da consistenta ofertei de parteneriat pe termen lung tuturor operatorilor industriali care au încredere ca un business sanatos poate fi cladit romaneste.

Cladeste romaneste! - e indemnul pe care COMAT BACAU il adreseaza tuturor celor care au incredere in fortele proprii si suficienta determinare pentru a dezvolta proiecte industriale. E un indemn adresat recladirii increderii in adevarul ca romanul a fost si este un bun gospodar si un bun profesionist.

 

COMAT BACAU este un angrosist cu traditie. Societatea functioneaza inca din anii 1958, sub denumirile succesive de ORAD Bacau (Oficiul Regional de Aprovizionare si Desfacere) si ITA Bacau (Intreprinderea Teritoriala de Aprovizionare). Din anul 1973 ITA Bacau devine BJATM Bacau (Baza Judeteana de Aprovizionare Tehnico-Materiala Bacau), denumire sub care functioneaza pana in anul 1990.

Odata cu schimbarile in plan politic si economic intervenite in decembrie 1989, fosta BJATM- Bacau, reorganizata initial ca intreprindere en-gros de aprovizionare si desfacere (IEGAD), a fost transformata in societate comerciala pe actiuni cu capital integral de stat, cu denumirea de SC „COMAT BACAU” SA, inregistrata la ORC sub numarul J04/646/91.

Ca urmare a procesului de privatizare, societatea de stat COMAT BACAU SA, a devenit din 1993 societate comerciala pe actiuni cu capital integral privat, pastrandu-si denumirea si obiectul de activitate si in prezent, consolidand brendul COMAT BACAU la nivel regional ca marca a increderii si seriozitatii.